Web 0491

Nytt hus starter ofte med en drøm

Når du skal realisere din boligdrøm, er det viktig å finne en partner som vil gi deg en god prosess og et perfekt resultat. Vi i Hitra Bygg har et godt samarbeid med Norgeshus. La oss hjelpe deg å realisere din. Vi er også behjelpelig med arkitekttjenester for å få det akkurat slik du ønsker.

Skal du bygge ny bolig? Vi hjelper deg hele veien

Moderne hus, tradisjonelle hus og herskapeligehus. Norgeshus tilbyr en rekke flotte arkitekttegnede boliger. Her kan man både finne en husstil man liker og en planløsning som passer perfekt til din familie og dine behov. Vi bygger moderne hus, både funkishus med flate tak, eller hus med saltak, som allikevel er moderne i stilen. Foretrekker du heller mer tradisjonelle, klassiske eller herskapelige hus, bygger vi det også. Norgeshus bygger eneboliger i hele landet. Vi har også egen arkitekt slik at vi kan tegne huset dit slik du ønsker.

Huset kan tilpasses dine behov. Et ferdighus er aldri helt ferdig. Et ferdighus kan man alltid endre på ut fra hva du ønsker. Hvis man ønsker å endre det originale huset, jobber man frem en optimal planløsning sammen med byggmesteren. De aller fleste husene kan bygges på ulike tomter, både flate og skrå. På flere av husene er det tegnet inn en utleiedel. Vi har også tomannsboliger og rekkehus.

Se Norgeshus sine husmodeller her

Tips & inspirasjon til ditt hus

Boligen din består av mange deler, blant annet tak, vegger, gulv og kjøkken. Det kan være mye å sette seg inn i for å få din bolig slik du ønsker den. Hva skal du velge? Her gir vi deg en guide til hva du bør tenke på for alle kategoriene, og tips om noen nye produkter. Ønsker du mer hjelp? Ta kontakt med oss!

Tips og inspirasjon finner du her

Prosessen rundt det å bygge bolig

Det er viktig for oss i Norgeshus å være en aktiv og konstruktiv samarbeidspartner for deg i din byggeprosess.

Uansett om du er en fersk eller erfaren boligbygger, ønsker vi å være aktive for å sikre kvalitet i alle ledd, og gi deg den tryggheten som du har behov for.
Her er litt praktisk informasjon:

 1. Tomtebefaring
  Den nye tomten skal huse deres nye hjem. Vi er med på tomtebefaring, og tar ansvar for at lover og forskrifter følges. Er tomten virkelig flat? Hvordan bør huset bygges i forhold til himmelretningene, utsikt, vindretninger, snø- og grunnforhold? Spør oss om råd.
 2. Tegningsforslag og pristilbud
  Våre arkitekter og konsulenter vil også kunne bistå dere med tilpasning av hus på tomt. Vi gir deretter et bindende pristilbud som garanterer at boligen leveres etter tegning til avtalt pris. Utover normal indeksregulering er prisen bindende.
 3. Kontraktsmøte
  Her avtales alt fra pris, garantistillelse og fast dato for overtakelse.
 4. Oppstartsmøte
  I oppstartsmøtet gjennomgår vi hele byggeprosessen vi nå skal gå inn i. Det omfatter avtalt leveranseomfang, utførelse, kontroll og fremdrift frem mot overtakelsesprosedyren. Etter dette møtet vil det normalt være mer utfordrende å gjøre endringer i leveranse og utførelse.
 5. Byggesøknad
  Dette er en omstendelig prosess som vi tar oss av. Vi benytter kun offentlig godkjente håndverksbedrifter til prosjektering, bygging og kontroll av det enkelte fagområdet. Selv tar vi det overordnede koordineringsansvaret.
  Klar, ferdig, bygg!
 6. Byggeperioden
  Byggeperioden deles opp i milepæler hvor vi foretar teknisk kontroll etter oppsatt sjekkliste. Vi legger stor vekt på Rent Byggprosessen som skal ivareta fuktsikring, avfallshåndtering og støv-suging av boligen etter egne prosedyrer. Dette for å unngå innbygging av fukt og støv/ skitt i konstruksjonen.
 7. Egeninnsats
  Det vil være anledning å utføre egeninnsats dersom man har kvalifikasjoner til dette. Dette gjelder i hovedsak grunnmur, maling og gulvbelegg.
 8. Ferdigbefaring
  Vi foretar ferdigbefaring med sluttkontroll når bygget er klar for overtakelse.
 9. Overlevering
  Vi utleverer en brukerveiledning til boligen med dokumentasjon på produktenes egenskaper og bruksområde. Videre besørger vi offentlig ferdigattest før innflytting kan skje.
 10. Ettårs garantibefaring
  Vi kaller inn til ettårsbefaring hvor vi gjennomgår boligen med tanke på om det har oppstått feil eller andre ting som må justeres. For feil og mangler som påberopes etter overtakelse, stilles en sikkerhet på 5 prosent i 5 år.
Web 0497